Ajankohtaista

 

Caligo Industria Oy toimittaa lämpöpumppupesurin Oy Perhonjoki AB:lle

Katternö-konserniin kuuluva Oy Perhonjoki AB on tilannut joulukuun 2018 lopulla 31 MW biolämpövoimalaitokselle Ylivieskaan savukaasupesurijärjestelmän lämpöpumppuineen Caligo Industrialta. Ylivieskaan toimitettava lämpöpumppupesuri on toistaiseksi suurin Caligon toimittama savukaasupesuri ja Ylivieskan lämpöpumppupesurin käyttöönotto tapahtuu syksyllä 2019.

Savukaasupesuri ottaa talteen hukkalämmön biolämpölaitosten savukaasuista ja talteen otettu energia hyödynnetään kaukolämpöverkossa. Lämpöpumpun patentoitu ja termodynaamisesti optimoitu kytkentätapa savukaasupesuriin sekä järjestelmän ohjaus on teknologian ydin. Ylivieskaan suunniteltu lämpöpumppupesurin lämmöntalteenotto onkin vähintään 25-30%. Savukaasupesuri poistaa lähes kokonaan savukaasujen sisältämän rikkidioksidin ja vähentää merkittävästi laitoksen hiukkaspäästöjä.


Caligolle kolme merkittävää kauppaa suomalaisilta ja ranskalaiselta sahalaitoksilta

Suomalainen cleantech-yritys Caligo Industria Oy on saanut kolme merkittävää kauppaa suomalaisilta ja ranskalaiselta sahalaitoksilta. Caligo toimittaa vuoden 2019 aikana savukaasupesurit Keitele Groupin Alajärven ja Keiteleen sahoille sekä Piveteau -konsernin Sainte Florencen sahalle Ranskaan. Pesurit ottavat talteen savukaasujen hukkalämmön ja lämpö hyödynnetään sahaprosessien kuivauslämpönä. Kaupat ovat Caligolle merkittävä päänavaus sahateollisuuteen. Caligon tähänastiset toimitukset ovat kohdistuneet ainoastaan kaukolämmön tuotantolaitoksiin.

Perustietoa savukaasupesuri– lämpöpumppu-ratkaisusta

Savukaasupesuri puhdistaa biolämpölaitoksen savukaasut rikkiyhdisteistä ja vähentää merkittävästi hiukkaspäästöjä. Pesuri ottaa talteen hukkalämmön biolämpölaitosten savukaasuista. Talteen otettu lämpöenergia palautetaan sahakuivureille hyötykäyttöön. Sahalaitosten vuotuinen käyttöaika ja tehotaso ovat tyypillisesti korkeita, joten energiansäästöpotentiaali on erinomainen.

Ympäristöteknologiaa ja energiatehokkuutta sahalaitoksille: päänavauksia uusille markkinoille

”Nämä kaupat ovat Caligolle merkittäviä päänavauksia kokonaan uusille markkinoille. Sahateollisuuden kannattavuuden kehittäminen sekä ympäristöasiat ovat koko ajan tapetilla ja avaavat meille globaalisti merkittävän markkinan. Lisäksi erityisesti Ranskaan toimitettava järjestelmä vahvistaa asemiamme paikallisilla energiatehokkuusmarkkinoilla. Olemme reilussa viidessä vuodessa kasvaneet ulos start-up roolistamme kannattavaksi ja arvostetuksi yhtiöksi sekä Suomessa että Ranskassa”, Caligon toimitusjohtaja Juha Järvenreuna toteaa.

Lisätietoa:

Lisää teknistä tietoa ja tuotekuvia tästä. Katso video jossa valmis Caligo-savukaasupesuri lähtee tehtaalta lämpölaitokselle.

Juha Järvenreuna, puh. 040 5745719, juha.jarvenreuna@caligoindustria.com

Caligo Industria Oy markkinoi ja myy tuote- ja järjestelmäratkaisuja energia- ja prosessiteollisuuden savukaasujen puhdistukseen sekä prosessin jätelämmön hyödyntämiseen. Caligo-järjestelmissä yhdistyvät termodynamiikan ja virtaustekniikan teorioiden hyödyntäminen käytännössä sekä mittava kokemus energia- ja prosessiteollisuuden käytännön haasteista. Taustavoimana Caligo Industrialla on Elomatic Oy, joka on Euroopan johtavia suunnittelu- ja konsultointiyhtiöitä.
www.caligoindustria.com


Caligo Industria Oy mukana Energia 2018 -messuilla 23.-25.10.2018 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa!

Energia 2018 -tapahtuma on Suomen suurin energia-alan ammattitapahtuma. Energiamessuilla on kattavasti esillä tämän hetken uusimmat teknologiat, ratkaisut ja tuotteet, kovimmat asiantuntijat sekä runsaasti laadukasta asiantuntijaohjelmaa. Tervetuloa tutustumaan osastollemme numero E208, E-halli-kortteli R1! Lisätietoja www.energiamessut.fi


Caligo Industrian Kondensoivan lämmön talteenoton seminaari 23.8.2018

Caligo Industria Oy:n järjestämässä Seminaarissa keskityttiin kondensoivaan lämmön talteenottoteknologiaan ja sen taloudellisiin vaikutuksiin mahdollisimman konkreettisesti alan asiantuntijoiden ja käytännön kokemusten kautta.

Seminaarin avasi Caligo Industria Oy:n toimitusjohtaja Juha Järvenreuna Turun Radisson Blu Marina Palacessa, ja häntä seurasi mielenkiintoinen puhujakattaus. Kauhavan Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Ari-Matti Mattila keskittyi tuoreen hakkeen polttoon, polttoaineen laatuun, tehokkaaseen lämmön talteenottoon Caligo Industrian lämpöpumppupesurilla, sekä erityisesti laitoksen kokonaisenergiatehokkuuden parantamiseen. Paimion Lämpökeskus Oy:n toimitusjohtaja Pekka Vihervuori kertoi positiivisista kokemuksistaan Caligo Industrian lämpöpumppupesurista ensimmäisen lämmityskauden jälkeen. Molemmat korostivat omissa puheenvuoroissaan Caligo Industrian asiantuntijuutta, tuotteiden laatua ja tehoa sekä yrityksen halua palvella asiakkaitaan.

Caligo Industrian toimitusjohtaja Juha Järvenreuna sekä teknologiajohtaja Mika Nummila kertoivat peruspesurien sekä lämpöpumppupesurien toiminnasta teknisestä näkökulmasta, sekä savukaasujen lämmön talteenoton taloudellisuudesta. Johnson Controls Oy:n Olli Perunka selvitti lämpöpumppujen toimintaa ja ominaisuuksia eri sovelluksiin. Mielenkiintoista keskustelua ja ajatusten vaihtoa herätti Aalto-yliopiston Smart Energy Transition -hankkeen vuorovaikutusjohtaja Karoliina Auvisen esitys energiamaailman tulevaisuudennäkymistä ja tulevaisuuden kaukolämpöverkosta.

Seminaarin jälkeen Jakke Jokilautta kuljetti osallistujat elävän musiikin säestäessä Aurajokea pitkin merelliseen Ruissaloon, missä ilta jatkui BBQ-juhlien merkeissä. Illan musiikista vastasi Caligo Industrian Oskari Salovaara kokoonpanoineen ja illan ohjelmaan kuului muun muassa saunomista ja olutmaistatusta Brewcats-panimon tyttöjen toimesta.

Katso kuvat tapahtumasta täältä